ВЪПРОСИ

Колко добре трябва да зная немски език за да кандидатствам за работа при Вас?

Предложенията за работа в Германия са за хора с немски език на комуникативно ниво.

 

Може ли да кандидатстват хора във вашата Агенция, които знаят много малко немски , но говорят добре други езици – английски или турски ?

Нашите клиенти приемат хора с разговорен немски език. В контакт сме и със семейства говорещи турски или гръцки език, което може да бъде ваше предимство. Английският език не е приоритетен, но ще е във Ваш плюс.

 

Необходимо ли е да съм завършил/а специален курс за да кандидатствам за определена позиция?

Ако имате завършени курсове, моля, приложете съответните сертификати, ако представите референции от предишно семейство,за което сте полагали грижи, това ще е голямо предимство за Вас.
Опитът при гледането на възрастен човек е голям плюс.

 

Нужно ли е кандидатите да имат медицинско образование? 

Не е нужно, но ако сте посещавали курс или имате опит в гледането на възрастни хора, това ще определи по-високото Ви месечно възнаграждение.

 

Как ще се определи заплата ми?

Заплатата зависи от нивото на владеене на немски език, от опита, от сложността на работата Ви, от здравното състояние на човека, за когото ще се грижите и квалификацията, която притежавате. Всеки договор е индивидуалнен.
Заплатите на лекарите и медицинските сестри се определят по други тарифи, поради техните по-високи квалификации.

 

Кой и как ще ми изплаща заплатата?

Ако приемете работа в Германия с подписването на договор Вие ставате служител на “ARBEITSVERMITTLUNG EU PERSONAL SOFIA”, откъдето ще получавате заплата си. Изплащането е само по банков път.

 

Кой плаща пътните разходи и какъв е транспорта?

Пътните разходи се плащат изцяло от човекът/семейството, за които ще се грижите, а превозът е с автобус.

 

Как мога да кандидатствам при Вас, регистрирането само по Интернет ли става?

След попълнен и изпратен регистрационен формуляр (BEWERBUNGSBOGEN) на нашата интернет страница, електронна поща или на хартиен носител който може да поискате да Ви бъде изпратен, ние ще се свържем с Вас за лична среща, в която ще се определят Вашите езикови знания и ще бъдат обсъдени конкретни предложения за работа.

 

След колко време, ако съм одобрен/а ще замина за Германия?
Може да заминете веднага, след като Ви бъде намерена най-добрата оферта съответстваща на Вашата квалификация и отговаряща на Вашите предпочитания и набора на всички необходими документи.

 

За какъв период от време мога да замина?

В Германия продължителността на пребиваването Ви е най-малко 1 месец, но може да бъде с различен фиксиран срок, например 3 месеца, година или повече. Това е въпрос на споразумение между Вас, “ARBEITSVERMITTLUNG EU PERSONAL SOFIA” и клиента.

 

Какво ще стане, ако в семейството, където съм отишъл/ла не си допаднем с човека, за когото трябва да се грижа?

Това е възможно, затова Ви предлагаме като начало да започнете с 1-месечен договор. През този период ще се опознаете с човека, за когото ще се грижите и взаимно ще прецените дали ще е възможно да работите заедно. Ако напуснете без да ни информирате, докато не Ви бъде намерен Ваш заместник изпадате в неизпълнение на сключения договор.

 

Осигурени ли са престоят и храната?

В дома на клиента Вие имате осигурени храна и лична стая.

 

Може ли човек, който няма опит в грижи за болни и възрастни хора да кандидатства за работа?

Опитът е препоръчителен. Ако нямате професионален опит, може да работите. Задължително се изисква опит, ако ще се грижите за лежащо- болни хора.

 

One that has proved popular is a connection to https://justbuyessay.com/ a local chain of restaurants, the hearth ‘n kettle.